22 400 07 07, 538 414 106

   kontakt@respicareclinic.pl

ALERGOLOGIA – pakiet badań lab.

Nazwa badania

  • Badania serologiczne w kierunku choroby „płuco farmera”
  • IgE całkowite
  • IgE sp. alfa-amylaza
  • IgE sp. C204 – amoxycylina
  • IgE sp. C52 Pyrazolon
  • IgE sp. C58 sulfamethoxazol
  • IgE sp. C62 doksycyklina
  • IgE sp. D1 – Dermatophagoides pteronyssinus
  • IgE sp. D2 – Dermatophagoides farinae
  • IgE sp. D70 – Acarus siro
  • IgE sp. D71 – Lepidoglyphus destructor
  • IgE sp. D72 – Tyrophagus putescientiae
  • IgE sp. E 98 naskórek, włos szynszyla
  • IgE sp. E1 – sierść kota
  • IgE sp. E101 – albumina surowicy bydlęcej (BSA)
  • IgE sp. E2 – sierść psa
  • IgE sp. E201 – pióra kanarka
  • IgE sp. E3 – sierść konia
  • IgE sp. E5 łupież psa
  • IgE sp. E6 – naskórek świnki morskiej
  • IgE sp. E7 – odchody gołębia
  • IgE sp. E70 – pierze (pióra gęsi)
  • IgE sp. E78 – pióra papużki falistej
  • IgE sp. E81 – naskórek owcy
  • IgE sp. E82 – naskórek królika
  • IgE sp. E84 – naskórek chomika
  • IgE sp. E86 – pióra kaczki
  • IgE sp. EP1 – mieszanka naskórków
  • IgE sp. EP71 – mieszanka pierza
  • IgE sp. epitop nBet v 1, brzoza
  • IgE sp. epitop nDer f 1, roztocze
  • IgE sp. epitop nDer f 2, roztocze
  • IgE sp. epitop nDer p 1, roztocze
  • IgE sp. epitop nDer p 2, roztocze
  • IgE sp. epitop rBet v 2, brzoza
  • IgE sp. epitop rMal d 1, jabłko
  • IgE sp. epitop rMal d 4, jabłko
  • IgE sp. F 156 malina
  • IgE sp. F 24 Krewetka
  • IgE sp. F 259 winogrona
  • IgE sp. F1 – białko jajka
  • IgE sp. F105 – czekolada
  • IgE sp. F106 hydrolizat serwatki
  • IgE sp. F11 – gryka
  • IgE sp. F12 – groch
  • IgE sp. F13 – orzech ziemny
  • IgE sp. F14 – soja
  • IgE sp. F15 – fasola
  • IgE sp. F169 mleko UHT (gotowane mleko)
  • IgE sp. F2 – mleko krowie
  • IgE sp. F20 – migdały
  • IgE sp. F205 śledź
  • IgE sp. F221 – kawa
  • IgE sp. F237 – morela
  • IgE sp. F244 – ogórek
  • IgE sp. F245 – jajko całe
  • IgE sp. F25 – pomidor
  • IgE sp. F256 – orzech włoski
  • IgE sp. F26 – wieprzowina
  • IgE sp. F27 – wołowina
  • IgE sp. F277 – koperek
  • IgE sp. F280 – pieprz czarny
  • IgE sp. F284 – indyk
  • IgE sp. F3 – dorsz
  • IgE sp. F31 – marchew
  • IgE sp. F32 cytryna
  • IgE sp. F33 – pomarańcza
  • IgE sp. F35 – ziemniak
  • IgE sp. F360 – jogurt
  • IgE sp. F4 – pszenica
  • IgE sp. F40 – tuńczyk
  • IgE sp. F403 – drożdże browarnicze
  • IgE sp. F44 – truskawka
  • IgE sp. F48 – cebula
  • IgE sp. F49 – jabłko
  • IgE sp. F5 – żyto
  • IgE sp. F6 – jęczmień
  • IgE sp. F7 – owies
  • IgE sp. F75 – żółtko jajka
  • IgE sp. F76 – alfa laktoalbumina
  • IgE sp. F77 – beta laktoglobulina
  • IgE sp. F78 – kazeina
  • IgE sp. F79 – gluten (gliadyna)
  • IgE sp. F8 – kukurydza
  • IgE sp. F81 – ser cheddar
  • IgE sp. F83 – kurczak
  • IgE sp. F84 – kiwi
  • IgE sp. F85 – seler
  • IgE sp. F86 – pietruszka
  • IgE sp. F88 – baranina
  • IgE sp. F89 – gorczyca (biała i czarna)
  • IgE sp. F9 – ryż
  • IgE sp. F92 – banan
  • IgE sp. F93 – kakao
  • IgE sp. F94 – gruszka
  • IgE sp. FP2 – mieszanka ryby, skorupiaki, owoce morza
  • IgE sp. FP3 mieszanka zbóż
  • IgE sp. FP5 – mieszanka żywności (dziecięca)
  • IgE sp. G12 – żyto (pyłki)
  • IgE sp. G3 – kupkówka pospolita
  • IgE sp. G4 – kostrzewa łąkowa
  • IgE sp. G5 Życica trwała
  • IgE sp. G6 – tymotka łąkowa
  • IgE sp. G8 – Wiechlina łąkowa
  • IgE sp. GP1 – mieszanka traw wczesnych
  • IgE sp. GP3 – panel traw 3
  • IgE sp. GP4 – mieszanka traw późnych
  • IgE sp. H2 – mieszanka kurzu domowego (Hollister Sten)
  • IgE sp. H3 – mieszanka kurzu domowego (Bencard)
  • IgE sp. I1 – jad pszczoły
  • IgE sp. I3 – jad osy
  • IgE sp. I6 – karaluch – prusak
  • IgE sp. I71 – jad komara
  • IgE sp. I73 – Chironomus plumosus (Ochotka piórkowa)
  • IgE sp. I75 – jad szerszenia europejskiego
  • IgE sp. K 74 jedwab
  • IgE sp. K20 – wełna
  • IgE sp. K80 formaldehyd
  • IgE sp. K82 – latex
  • IgE sp. M1 – Penicillium notatum
  • IgE sp. M2 – Cladosporium herbarum
  • IgE sp. M3 – Aspergillus fumigatus
  • IgE sp. M4 – Mucor racemosus
  • IgE sp. M44 Drożdże piekarskie (Saccharomyces cerevisiae)
  • IgE sp. M5 – Candida albicans
  • IgE sp. M6 – Alternaria tenuis
  • IgE sp. MP1 – mieszanka pleśni
  • IgE sp. O1 – bawełna
  • IgE sp. odchody kanarka
  • IgE sp. P1 – glista ludzka
  • IgE sp. T12 – wierzba
  • IgE sp. T14 – topola
  • IgE sp. T2 – olcha
  • IgE sp. T27 – Lipa drobnolistna
  • IgE sp. T3 – brzoza
  • IgE sp. T4 – leszczyna
  • IgE sp. TP9 – mieszanka drzew
  • IgE sp. W10 – komosa biała
  • IgE sp. W6 – bylica pospolita
  • IgE sp. W9 – babka lancetowata
  • IgE sp. WP3 – mieszanka chwastów
  • IgE sp.C211 – erytromycyna
  • IgE sp.C85 – paracetamol
  • IgE sp.C91 – metamizol
  • IgE sp.I205 – jad trzmiela
  • ISAC test, panel alergenów
  • Panel alergenów – mieszany (pediatryczny)
  • Panel alergenów oddechowych
  • Panel alergenów pokarmowych
  • Panel atopowy ( 20 alergenów)
  • Panel atopowy ( 30 alergenów)
  • Panel drzew 5 (drzewa wczesne)
  • Panel drzew 6 (drzewa późne)
  • Panel jady owadów DPA-Dx (osa, pszczoła)
  • Panel mleko krowie plus gluten
  • Panel oddechowy (21 alergenów)
  • Panel oddechowy III (10 alergenów)
  • Panel oddechowy, alergeny domowe (10 alergenów)
  • Panel oddechowy, drzewa (10 alergenów)
  • Panel oddechowy, trawy, chwasty (10 alergenów)
  • Panel oddechowy, zwierzęta (10 alergenów)
  • Panel pediatryczny (28 alergenów)
  • Panel pediatryczny DPA-Dx, 14 alergenów (mleko, jajo kurze, orzeszki ziemne, brzoza)
  • Panel pokarmowy ( 21 alergenów)
  • Panel pokarmowy III (10 alergenów)
  • Panel pokarmowy IV (10 alergenów)
  • Panel pokarmowy, białka mleka (6 alergenów)
  • Panel pokarmowy, mąka i mięso (10 alergenów)
  • Panel pokarmowy, nabiał i orzechy (10 alergenów)
  • Panel pokarmowy, owoce (10 alergenów)
  • Panel pokarmowy, warzywa (10 alergenów)
  • Panel pyłki DPA-Dx, 8 alergenów (tymotka łąkowa, brzoza)